Adauga comunicat

Un comunicat primit de la un cititor, speram ca a avut ceva dezis, nu doar a postat  pe site, oricum, asa cum ii sta bine unui astfel de site, publicam email-ul sau mai jos.

Regionalizarea Romaniei

Regionalizarea Romaniei

Se pare ca faci parte din acei profitori deorece reactionezi in halul asta. Cum poti considera un cetatean cu studii academice si ce o mai fi avand el să judece in felul asta: Mergeti la vot in numar mare, pentru ca: la o prezenta a romanilor de peste 60-65% UDMR-ul (care din 22 de ani a guvernat 13,7 ani – cel mai mult) nu mai intra in parlament si nu mai poate santaja partidele cu care se va alia, in cazul unei prezente mici Cinste lor sunt uniti si isi cunosc interesele si lupta pentru ele, ar fi un exemplu demn de urmat pentru cei ca domnul Giurescu si ca cei care il apara pe domnul Giurescu.- “Am sentimentul că sunt in 1940, in preajma prăbuşirii hotarelor noastre ”Iniţiativa de a desfiinţa judeţele se inscrie intr-un şir de acţiuni care sunt menite, pe de-o parte, să destrame unitatea teritorială a ţării şi, pe de altă parte, să şteargă identitatea noastră naţională. Se anulează, cu o trăsătură de pix, toată această intocmire care are o vechime intre 600 şi 700 de ani, intrată in conştiinţa noastră, a mea. Eu sunt din Vlaşca mai intai, apoi din Argeş, şi pe urmă, evident, sunt din Romania, fiindcă Vlaşca şi Argeşul sunt parte din Romania. Ce facem? Ştergem cu buretele, ştergem cu pixul – tot? Unde voi fi? Din regiunea 1, cetăţeanul cu codul numeric personal cutare, pe care il inscriu cu două-trei semne acolo, intr-o listă şi, in felul acesta, am robotizat intreaga Romanie. Eu nu mai aparţin unui judeţ, nu mai aparţin Romaniei.Aparţin unor sigle, unor numere inscrise… E trist!Aşadar, ce se intamplă acuma cu desfiinţarea judeţelor se inscrie in două tendinţe foarte clare din ultimii ani. Pe de o parte destrămarea teritorială a Romaniei şi, pe de altă parte, ştergerea identităţii noastre ca romani . Astea nu sunt idei de manipulator sclerozat? O reforma administrativ teritoriala, nu inseamna neaparat desfiintarea judetelor sau a configuratiei actuale, ci doar reducerea numarului de institutii birocratice infiintate prin atat de multe orase, de ce sa avem 41 de consilii judetene si sa nu avem numai 8 consilii regionale si in judete sa avem numai niste filiale care sa asigure strictul necesar pentru a deservi populatia la nivel local cu serviciile administrative si birocratice necesare, pentru care nu mai trebuie si primari si prefecti si toata pleiada de profitori amintita in cealalta postare. Cat despre argumentele aduse, imi este jena sa le mai aduc in discutie, eu care nu am ca studii decat un liceu teoretic si o scoala profesionala, ma face de ras acest academician. Daca asa arata academicienii Romaniei atunci ce pretentii sa mai avem de la politrucii Romaniei care ajung la guvernarea tarii?

Nu stiu ce a vrut sa spuna colegul, dar eu va postez o poza cu care cred ca am lamurit cum trebuie regionalizata Romania!

Related Posts:

 • No Related Posts

One comment

 • bazargorj

  Interesant si instructiv articolul dumneavoastra! Este bine sa gasesti informatii
  originale si variate. Ca tot vorbeam de varietate,
  pentru cei interesati, am gasit un site cu articole generale – imbracaminte, pastile de slabit, electronice si tot felul de alte
  lucruri la preturi foarte mici, dar de o calitate buna.
  Ce este interesant pe acest site este faptul ca aduna
  la un loc toate reducerile din magazinele online de
  pe piata, chiar si cele ale unor branduri renumite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *