WebMaster

Conform WikiPedia un WebMaster este o persoana care care se îngrijește de editarea și menținerea actuală a unui sit web. Exista insa multe persoane care atribuie acestui termen preluat din limba engleza mult mai multe calitati (atributii). In special cei ce sunt inscrisi pe diverse forumuri, cum ar fi ArenaWeb.

Pustanii, sau in general cei ce inca nu au trecut decat biologic peste varsta pubertatii, considera ca faptul de a avea un site, domeniu sau mai stiu eu ce pagina pe internet, dovedeste faptul ca sunt deja experti in programare sau webdesign. Faptul ca ai un domeniu cumparat, sau si mai mult, ai un hosting pe care platesti intre 1 si 4 dolari pe luna, nu dovedeste calitatea ta de expert in webdesign.

Daca te pricepi sa instalezi WordPress-ul pe un site, sau un forum, sa cumperi sau sa vinzi domeniile tale, nu inseamna mare lucru. Evident, cei ce nu au facut asa ceva niciodata, intampina greutati la inceput, insa cu timpul, totul se invata, mai ales ca nu este ceva greu.

Multi se sperie atunci cand spre exemplu, trebuie sa mute un site de pe un hosting gratuit pe unul cu plata. Si este foarte normal, risti sa pierzi atat informatia, dar si munca ta de un an sau poate mai multi.

Cam cati bani poti castiga cu un site? Depinde de noroc si de munca depusa. Cel mai usor mod de a monetiza un site, este sa folosesti Google Adsense. Daca ai grija ca site-ul tau sa nu incalce politicile celor de la Google, ai sansa sacastigi intre 10 centi si 10 euro pe zi fara mare efort. Doar scrii lucruri interesante, fara a da copy paste de pe internet si se rezova aceatsa problema.

Peste 10 euro pe zi, devine mai compicat, ar insemna sa ai un site cu autoritate, in asa fel incat atunci cand scrii un articol pe el, sa fie deja listat pe prima pagina a cautarilor (citeste despre SERP), si astfel sa ai cititori noi in permanenta.

Vom contiuna aceasta serie de informatii, mai ales dac se vor gasi cititori interesati, care sa ne puna intrebari!

Related Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *